Brottsplatsen vid Dalby stenbrott. Foto: TT

Åtal efter misstänkta mordet vid Dalby stenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Klockan elva läggs åtalet fram mot den 30-årige man som misstänks ha mördat sin fru och dotter vid Dalby stenbrott för knappt ett halvår sedan.

Händelsen inträffade sent på kvällen den 9:e december. En 34-årig kvinna och hennes nio månader gamla baby hittades skadade vid badplatsen vid stenbrottet utanför Dalby. De fördes med mycket allvarliga skador till Skånes Universitetssjukhus i Lund, men deras liv gick inte att rädda. Båda avled efter några timmar.

Samma natt fattade polisen misstankar om att det inte rörde sig om en olycka. Kvinnans 30-årige man greps, misstänkt för att ha orsakat de bådas död. Mannen har gjort vissa medgivanden.

Han har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, och enligt den lider han av en allvarlig psykisk störning, vilket han också gjorde när händelsen inträffade. De experter som har undersökt honom rekommenderar att han, om han fälls, döms till tvångsvård i stället för fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Dalby

Mer i ämnet