Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundratals samlades i Simrishamn för att visa sitt stöd för ”Nella” och hennes familjehemsmamma. Foto: Hans Larsson/SVT.

Känslosam demonstration i Simrishamn för att stoppa utvisningen av ”Nella”

Uppdaterad
Publicerad

Tårar fälldes under en demonstration till stöd för 3-åriga ”Nella”. Hon omhändertogs från sina föräldrar och flyttades till Simrishamn, men riskerar nu att utvisas tillsammans med dem till Pakistan.

– Jag ser människor i folkhavet som gråter, vilket jag också gör, säger arrangören Linda Månsson.

SVT Nyheter Skåne har tidigare berättat om ”Nella”, som egentligen heter något annat.

Som ettåring blev hon familjehemsplacerad i Simrishamn efter att socialtjänsten och kammarrätten slagit fast att hennes föräldrar inte kunde ta hand om henne.

Riskerar utvisning

Familjehemsmamman Therése Åkerberg som tagit hand om ”Nella” sedan dess kämpar nu för att få vårdnaden om henne. Hennes biologiska föräldrar som fortfarande har vårdnad riskerar utvisning till Pakistan och vill ta ”Nella” med sig.

– Det känns otroligt viktigt att visa sitt stöd. Det är hemskt att ett barn som byggt upp sin trygghet ska behöva separeras från den, säger deltagaren Sara Bergström.

Tårar på torget

Hundratals deltagare samlades på torget i Simrishamn för att ge stöd till Therése och ”Nella” där budskapet var att stoppa utvisningen. Flera fällde tårar och höll upp plakat om barnkonventionen.

– Vi gör vad vi kan. Vi vet inte om det gör någon skillnad men vi vill göra någonting, säger Linda Månsson.

Hör hur familjehemsmamman Therése Åerberg kämpar för att ”Nella” inte ska utvisas till Pakistan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nella” har bott två år hos familjehemsmamman Therése Åkerberg. Nu hotas treåringen av utvisning till Pakistan. Foto: Hans Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.