Flera kriminaltekniker söker på onsdagen efter kulor vid platsen där Ahmed Obaid sköts till döds den 12 januari. Foto: Mikael Nilsson

Kulor hittades på platsen där 16-årige Ahmed mördades

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen i går på platsen där 16-årige Ahmed Obaid sköts till döds gav resultat. Polisens specialutrustade tekniker hittade sex kulor.

– Vi har hittat sex kulor i marken på ett djup av 20–25 centimeter på mordplatsen, säger Lars Förstell, presstalesperson i polisområde Malmö om resultatet av onsdagens sökinsats.

Kulorna har nu skickats för analys till Nationellt forensiskt centrum.

16-åring skjuten till döds

– Vi hoppas få svar så snart som möjligt, säger Lars Förstell.

Mer avancerad utrustning

Det är inte första gången som polisen har sökt efter kulor på platsen. Tidigare har det emellertid misslyckats.

– Det kan handla om utrustning eller andra omständigheter, men är omöjligt att svara på varför, säger Lars Förstell.

Den här gången hade man bland annat mer avancerade apparater med sig.

– Vi hade tekniker med specialutrustning som gjort ytterligare en insats på platsen som gett utdelning, säger Lars Förstell.

Ytterligare pusselbit

Vad betyder de här fynden?

– Det handlar om att vi får ytterligare en pusselbit på plats i utredningsarbetet. Det är inte fullständigt avgörande, men givetvis är det av betydelse att få in så många pusselbitar som möjligt, säger Lars Förstell, presstalesperson i polisområde Malmö.

Även utan ett vapen kan kulorna ge ledtrådar som kan leda utredningen framåt.

– Vi skulle exempelvis kunna se om det vapen som använts för att avlossa de här kulorna även använts vid något annat tillfälle där vi säkrat kulor.

Ni har inte hittat något vapen?

– Det vill jag inte gå in på, säger Lars Förstell.

Utredningsledaren Bo Lundqvist vill inte heller säga om det finns något upphittat vapen eller inte, men menar att fyndet kan vara av vikt till exempel när det gäller att kontrollera vittnesutsagor.

– Det ger en möjligheten att knyta kulorna till ett givet vapen och det berättar också hur skjutningen har gått till. Det kan vara viktigt när vi pratar med vittnen, hur pass trovärdiga de är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds

Mer i ämnet