Lurade 23 personer med blufflägenhet

Uppdaterad
Publicerad

När ett par skulle hämta ut sina nycklar till den andrahandslägenhet de hyrt i Slottsstaden i Malmö dök aldrig lägenhetsinnehavaren upp. I stället fick de träffa sex andra sällskap – som alla hade skrivit på kontrakt och betalt deposition för samma lägenhet.

Mannen tros nu ha lurat totalt 23 hyresgäster och han ska ha dragit in hundratusentals kronor i sommar, skriver Sydsvenskan.

– Det är 400 000 kronor som vi känner till, säger Roland Forsblom, ordförande i bostadsrättsföreningen, till tidningen.

Mannen ska själv ha bott i andrahand i lägenheten, men när hans bedrägerier uppdagades sade den egentliga hyresgästen upp hans kontrakt. Det ska nu finnas fem anmälningar om bedrägerier hos polisen.

– Jag förstår inte varför vi inte har kunnat förhindra detta. Tipset till andra är att be om styrelsen om ett utdrag ur lägenhetsregistret, där ser man vem som äger lägenheten, säger Roland Forsblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.