Foto: Emil Langvad/TT

Nedsövd man häktad för mord

Uppdaterad
Publicerad

En 42-årig man som misstänks ha mördat sin hustru i Lund tidigare i veckan har nu häktats. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, skriver Kvällsposten.

Häktningsförhandlingen vid tingsrätten i Lund hölls på fredagen, utan att den misstänkte var på plats. Mannen har ännu inte kunnat höras då han fortfarande hålls nedsövd på sjukhus.

Sannolika skäl

Mannen är häktad på sannolika skäl, misstänkt för mordet på sin hustru, som hittade död i ett parkeringshus i centrala Lund på tisdagen. Den misstänkte är inlagd på sjukhuset i Lund efter att han krockat med en buss när han flydde från mordplatsen.

Mord i P-hus

– Enligt läkaren är det inget livshotande. Därför kommer det med stor sannolikhet bli en häktning i utevaro, sade åklagare Kristina Wedelsbäck tidigare under fredagen.

Mannens advokat Anders Elison ser inget anmärkningsvärt i att mannen begärs häktad utan att han blivit förhörd.

– Nej, inte under dessa omständigheter. När han vaknar upp får vi höra honom om hans inställning, säger Anders Elison.

Fyra fall av misshandel

På åklagarmyndigheten pågår ett arbete med att kartlägga mannens relation med kvinnan.

Mannen greps tidigare i månaden för fyra fall av misshandel av familjemedlemmar, däribland hustrun. Åklagarens uppfattning om att det rör sig om ett relationsärende har stärkts.

Förundersökningen av de fyra misstänkta fallen av misshandel lades ner av åklagare. Några dagar senare mördades kvinnan i parkeringshuset.

Enligt åklagaren har ärendet anmälts till tillsynsenheten på riksåklagarens kansli för att se om det hanterats på rätt sätt.

Hör vittnen igen

Mannens advokat Anders Elison menar att det inte nödvändigtvis finns en koppling mellan tidigare ärenden och händelsen i p-huset.

– Det är ju inget nödvändigt samband mellan det som han var misstänkt för då och det som utlöste händelsen i p-huset, säger Anders Elison.

I utredningen av mordet ska flera vittnen höras på nytt.

– Eftersom mordet skedde på allmän plats finns flera personer som har sett mer eller mindre. De viktigaste vittnena kommer troligtvis höras igen i början av nästa vecka, säger Kristina Wedelsbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i P-hus

Mer i ämnet