En person har förts till sjukhus. Foto: Andreas Holm

Butiksinnehavare skottskadad vid rån

Uppdaterad
Publicerad

En butiksanställd i 35-årsåldern blev skjuten i benet i samband med ett butiksrån på Rosengård på måndagskvällen. Mannen fördes till sjukhus med lindriga skador. Totalt skedde tre butiksrån i Malmö under kvällen.

Polisen fick larmet från Vougts väg strax efter klockan 20. Vittnen såg fyra gärningsmän lämna platsen. Rånarna fick med sig kontanter och cigaretter.

– En ur butikspersonalen har blivit förd med ambulans till sjukhus med en skottskada i benet, säger Anna Göransson, pressinformatör på polisen.

Enligt Region Skånes presstjänst är mannen född 1982 och lindrigt skadad. Sammanlagt har tre rån inträffat under måndagskvällen. Polisen undersöker om det finns något samband.

– Det är jättesvårt att säga, det får en utredning visa, vi har haft tre butiksrån i kväll. Det finns vissa skillnader, men det är inga personskador i de två andra, säger Anna Göransson.

Flera rån under kvällen

Det första rånlarmet kom till polisen klockan 17 på måndagskvällen. Två maskerade gärningsmän hotade personalen i en livsmedelsbutik på Rolfsgatan i Sofielund och fick med sig dagskassan från platsen. Flera personer som befann sig i butiken ska enligt polisen ha blivit vittnen till händelsen, men ingen skadades fysiskt vid rånet. Hur mycket pengar rånarna fick med sig vill polisen inte uppge.

Klockan 18 larmades polisen till ytterligare ett rån i en livsmedelsbutik. Den här gången skedde rånet på Vattenverksvägen i Kirseberg, drygt sju kilometer därifrån. Butikspersonalen sökte sig till sjukhus, men ska inte ha fått några fysiska skador.

– Likheterna är att det är två män som har använt sig av pistolliknande föremål. Det går inte att utesluta att det finns ett samband, vi får hålla förhör med personalen och titta på övervakningskameror om det finns sådana, säger Johanna Persson, informatör på polisen.

På måndagskvällen var ännu ingen gripen för något av rånen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.