”Utredningen går framåt. Det är oerhört mycket uppgifter som måste samlas in. Vi kommer garanterat att hålla fler förhör”, säger lokalpolischef Pär Cederholm. Foto: Mergim Sulejmani

Säkerheten höjd på skolan efter hot i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Knivdådet på Göingeskolan föregicks av ett bråk mellan de två pojkarna, enligt polisen. Säkerheten på skolan har nu höjts då hot uttalats på sociala medier.

Den 14-årige pojke som misstänks för mordet på Göingeskolan är omhändertagen av sociala myndigheter. Inledande förhör har hållits, berättar Pär Cederholm, lokaspolischef i Hässleholm.

– Utredningen går framåt. Det är oerhört mycket uppgifter som måste samlas in. Vi kommer garanterat att hålla fler förhör, säger Pär Cederholm.

Knivdådet i Broby

Konflikt en tid mellan pojkarna

Polisens bild är att det under en tid pågått en konflikt mellan pojkarna. Pär Cederholm beskriver händelsen på måndagen som ett bråk där den ene pojken blev knivstucken och avled till följd av sina skador.

– Det är en enormt tragisk händelse. Vi har arbetat med att möta familjerna som naturligtvis mår väldigt dåligt och är ledsna, säger Pär Cederholm.

Den 14-årige pojken är skäligen misstänkt för mordet, den lägre misstankegraden. Då pojken inte uppnått straffbar ålder och därmed inte kan häktas, ser polisen mindre betydelse i att misstanken ska stärkas, enligt Pär Cederholm.

Kommenterar inte mobbningsuppgifter

Polisen vill i nuläget inte kommentera uppgifterna i Aftonbladet om att den 14-årige pojken skulle varit utsatt för mobbning.

– Jag kan inte kommentera det av den enkla anledningen att jag inte vet om så är fallet. Det finns uppgifter från föräldrar och från andra personer, och vi utreder samtliga uppgifter, säger Pär Cederholm.

Efter händelsen har känslorna varit starka, såväl bland elever på skolan som på sociala medier, berättar Cederholm.

Polisen har närvaro på skolan. Det ska ha förekommit uppgifter i sociala medier om att några skulle ge sig på en grupp elever på skolan, enligt Pär Cederholm. Dessutom har skolans rektor beslutat att väktare ska bevaka skolan.

– Det är så himla mycket känslor och så himla mycket tryck. Dyker det upp en sådan uppgift så kan man inte blunda för den, säger Pär Cederholm.

Under måndagskvällen efter knivdådet ska det ha samlats grupperingar utanför skolan.

– Det uppstod en situation som var helt hanterbar för oss, men med många upprörda människor, säger Pär Cederholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Broby

Mer i ämnet