Foto: ”Han var världens bästa kille”

”Han var världens bästa kille”

Uppdaterad
Publicerad

Idag har människor samlats för att lägga blommor vid skolan i Limhamn där en 17-årig pojke igår kväll dödades. En 16-årig pojke är anhållen misstänkt för mord. Två ungdomsgrupper har hamnat i bråk, enligt polisen.

Vid Linnéskolan i Limhamn växer högen av blommor och ljus. Åke Andersson lägger försiktigt två buketter med röda rosor på marken. Han är märkbart rörd. Den mördade 17-åringen var en nära vän till familjen.

– Han var världens bästa kille, snäll, hjälpsam. Han fick röra sig helt fritt i huset, gå i kylskåpet, ta vad han ville, säger han.

Dog på sjukhuset

Vid sjutiden igår kväll kom ett samtal till SOS om att en pojke låg illa skuren i halsen på skolgården i Limhamn. Han dog senare på sjukhuset. Under natten har polisen förhört ett femtontal ungdomar och vid sextiden imorse häktades en 16-årig pojke misstänkt för mord.

Idag har delar av skolgården varit avspärrade av polisens tekniker. Många som passerar förbi uttrycker sin bestörtning.

– Två unga människor har fått sina liv förstörda, säger Hanne Hjerrild Lundström. En är död och den andra får leva med detta hela sitt liv.

En ung tjej som kände offret och också är bekant med den häktade 17-åringen säger att de brukade ”tjafsa”.

– Men det handlade om småsaker. Aldrig trodde vi att det skulle sluta så här.

Krishjälp på skolan

17-åringen gick själv inte på skolan. Efter gårdagskvällens händelse på Linnéskolans skolgård erbjuder skolan nu hjälp till de som behöver prata.

– Tillsammans med fritidsgården Basement har vi en öppen mottagning. Dit kan unga vända sig om de sett eller hört något som de behöver prata med en vuxen om, säger rektorn Johan Revemark.

”Tufft dygn”

Fritidsgården på skolan och kyrkan i Limhamn har tagit emot alla som behöver prata om det som hänt. 17-åriga Rakeesha Barfield berättar med gråten i halsen att hon var skolkamrat med den dödade 17-åringen.

– Det har varit ett väldigt tufft dygn, mycket tänkande, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.