Slagsmål vid skola i Malmö – pojke knuffad genom skyltfönster

Uppdaterad
Publicerad

Slagsmål utbröt på Kirsebergsskolan i Malmö på onsdagen. Oroligheterna fortsatte sedan på gatorna i Malmö och en pojke knuffades genom ett skyltfönster. Minst en person har gripits.

Strax efter klockan 13 på onsdagen kom larmet om ett större slagsmål på Kirsebergsskolan i Malmö.

– Det ska ha varit ett slagsmål mellan elever på skolan och ungdomar utifrån, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Två personer, en 13-åring och en 14-åring, uppges ha blivit misshandlade på skolan.

– Det var några utifrån som kom till skolan och en av dem som kom utifrån slog en av våra elever, säger Marianne Mårtensson, rektor på Kirsebergsskolan.

Hotfull stämning

Enligt polisen var stämningen på skolan laddad.

– I stunden var det hotfullt, men det var en begränsad situation, säger Marianne Mårtensson, rektor på Kirsebergsskolan.

Bråket fortsatte ute på stadens gator.

– Gästerna gav sig i väg men några elever sprang efter dem och det blev ytterligare ett slagsmål med tre mot en nere i stan, säger Marianne Mårtensson, rektor på Kirsebergsskolan.

Knuffad genom skyltfönster

På Östra Förstadsgatan blev en 16-årig pojke knuffad genom ett skyltfönster. Pojken fick skärskador på armar och ben och fördes till sjukhus med ambulans.

Minst en person har gripits efter slagsmålet på skolan.

– I går pratade vi med alla föräldrar och om pojkarna kommer till skolan i dag så följer vi upp med dem, sa rektorn till SVT Nyheter Skåne på torsdagsmorgonen.

Det finns uppgifter om ytterligare en person har gripits, men polisens ledningscentral har inte kunnat bekräfta uppgiften.

Brotten rubriceras som misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.