Foto: Tove Hansson

Fotbollssupporter anhållen för våld mot polis

Uppdaterad
Publicerad

Det var bråkigt på Möllevångstorget i Malmö inför MFF-matchen i dag. Polisen har omhändertagit ett 100-tal Hammarbysupportrar. Dessutom greps en man i 30-årsåldern som sitter anhållen misstänkt för våld mot tjänsteman.

Strax innan klockan 15 var i stort sett alla supportrar avlägsnade från platsen. Samtliga 100 omhändertagna var Hammarbysupportrar.

– Det vi har gjort är att vi har kört iväg dem till olika platser så att de inte ska komma tillbaka så lätt och ställa till bråk, säger Ewa-Gun Westford.

Skadad polis

En polis har fått en bruten handled i samband med supporterbråket. Bland annat visar en läsarfilm hur en supporter knuffar till polisen.

En man i 30-årsåldern greps i samband med bråket och sitter nu anhållen misstänkt för våld mot tjänsteman.

– Mannen greps efter den här incidenten, säger Ewa-Gun Westford.

Under eftermiddagen tog polisen dessutom hand om ett handfull personer för antingen berusning eller ordningsstörning.

Lugnt under matchen

Enligt polisen har läget varit lugnt under matchen. Vid 17-tiden pågick arbetet med att tömma Swedbank stadion.

– Vi har inte haft några hetsigheter på arenan, det har gått bra.

Nu hoppas polis och arrangörer på en lugn avslutning på kvällen.

– Det är arbetsdag imorgon och många är nog angelägna om att få komma hem igen, säger Ewa-Gun Westford.

Mycket stök

På söndagseftermiddagen var det allsvensk säsongsavslutning. Det stod redan klart att MFF är allsvenskans bästa lag i år, men polisen hade förberett sig på stökigheter.

Matchen mellan MFF och Hammarby var en högriskmatch.

– Det är säsongens sista match. Vi har ett antal resurser, specialfunktioner och insatspoliser som ska kunna ingripa när något händer, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford.

Omhändertogs i går

Redan vid 20.30-tiden på lördagskvällen var det bråk mellan gästande Hammarbysupportrar och några andra supportrar, troligtvis MFF:are, vid Bergsgatan och Föreningsgatan.

– Vi omhändertog nio personer för berusning och tre stycken för allmän ordningsstörning, säger Tomas Napiorkowski, inre befäl vid polisen i Malmö.

Bråk på Möllan

Vid klockan 12.30 på söndagen uppstod bråk runt Möllan och enligt SVT Nyheters reporter var ridande poliser på plats. Flera polispatruller hade kommenderats ut för att försöka lugna situationen.

Runt 22.000 besökare såg matchen mellan MFF och Hammarby på Swedbank stadion som slutade 3-0 till MFF. Omkring 1.300 av besökarna var Hammarbysupportrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.