Foto: TT

Stort vapenbeslag i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gjort stora beslag av ammunition och vapen på fyra olika adressen som tillhör en 54-årig man från Falun. En av fastigheterna finns i Kristianstad.

Mannen sitter häktad i Dalarna misstänkt för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Polisen fortsätter att leta efter vapen och ammunition i och kring hans bostad i Falun, men sökandet försvåras av att det finns enormt mycket prylar där. Det rapporterar SVT Nyheter Dalarna

Efter tips från allmänheten gjorde polisen i början av veckan husrannsakan i mannens fritidsbostad i Sälen och en fastighet i Sågmyra. Där påträffades cirka 700 kilo vapen, vapendelar och ammunition varav mycket enligt polisen förefaller vara äldre militärt material.

Hus i Skåne

Även i en fastighet som mannen disponerar i Kristianstad påträffades vapen och ammunition, bland annat rökhandgranater. Polisen har haft hjälp av sin egen bombgrupp och från Försvarsmakten när man gått igenom husen.

54-åringen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.