Foto: Johan Nilsson/TT

Tömmer avlopp i jakt på mördaren av 16-årig pojke

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker fortfarande svar på vem som mördade en 16-årig flyktingpojke i Malmö. Kroppen hittades i september på Östra kyrkogården efter det att pojken varit försvunnen i flera dagar från ett HVB-hem i södra Sverige.

I hopp om att hitta nya ledtrådar kommer nu kyrkogårdens avloppssystem att tömmas, rapporterar Lokaltidningen.

– Vi kommer nu i dagarna göra ett genomsök i avloppssystemen vid kyrkogården. Förhoppningsvis kan vi där hitta spår som leder oss vidare, säger utredningsledare Stefan Lindbäck till tidningen.

Han uppger också att den särskilda insats som tidigare initierats nu förlängs året ut.

Foto: TT

Polisen tror att pojken blev mördad med upprepat yttre våld. Ett hundratal förhör har genomförts i ärendet, men än så länge är ledtrådarna få.

Polisen har också försökt kartlägga samtliga personer som befann sig på kyrkorgården mellan den 16:e och 18:e september, rapporterade SVT Nyheter Skåne för en månad sedan.

Mordutredningen klassas som svår eftersom polisen inte vet så mycket om offret, en 16-årig pojke som bodde på ett HVB-hem i Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.