Tre anhållna efter tillslag mot flygplan

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits sedan ett flygplan landat på ett nedlagt flygfält utanför Knislinge, rapporterar P4 Kristianstad. Polisen är i övrigt förtegen om ärendet och vill inte uppge vilket brott de tre personerna misstänks för.

-Jag kan bara berätta att tre personer är anhållna i ärendet och det leds av en åklagare. Kring omständigheter och övrigt råder förundersökningssekretess, säger Fredrik Svärd, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Kristianstad, till TT.

Planet ska ha landat vid 18-tiden på tisdagskvällen på Bivaröds nedlagda flygplats och polisen ska ha ryckt ut till platsen, skriver Kristianstadsbladet. Flygfältet, som inte ska ha använts för flygtrafik på flera år, ligger strax utanför skånska Knislinge, drygt två mil norr från Kristianstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.