Vapenvallen i Huskvarna.

6,7 miljoner till att rusta Vapenvallen för superettan

Uppdaterad
Publicerad

När Husqvarna FF går upp i superettan ställs nya högre krav på arenan. Nu vill fritidsnämnden avsätta 6,7 miljoner för upprustning av Vapenvallen.

Kraven från Svenska fotbollförbundet och Svensk elitfotboll arenorna för lag i superettan är höga. Husqvarna FF har tidigare fått anmärkningar och deras arena Vapenvallen har inte blivit godkänd.

De 6,7 miljonerna som fritidsnämnden i Jönköping föreslår ska gå till Vapenvallen i Huskvarna ska användas till att anpassa arenan efter kraven.

Husqvarna FF i superettan

”Precis vad vi behöver”

– Det är precis vad vi behöver för att kunna spela våra hemmamatcher på Vapenvallen, säger Stefan Axelsson, som är ordförande i Husqvarna FF.

Det mest kostsamma blir att förbättra datakommunikationen och belysningen för att klara TV-sändningar. Man vill även bygga kameraplattform, bygga ny hytt och förbättra läktarna.

– Det känns jätteroligt, vi har haft bra samarbete med kommunen, vad det gäller det sportsliga så kommer elljuset att hjälpa oss mycket, säger Issa Iskander, som är Husqvarna FF:s sportchef.

Klart under våren

Att få Vapenvallen spelklar till säsongsstart i början av april kommer att bli tufft men under våren ska renoveringarna vara klara.

– Vi jobbar på allt vad vi kan nu, säger Stefan Axelsson.

Slutgiltigt beslut om pengarna kommer att fattas av Jönköpings kommunfullmäktige i slutet av februari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husqvarna FF i superettan

Mer i ämnet