Nya omklädningsrummen på Vapenvallen underkänns

Uppdaterad
Publicerad

Omklädningsrummen på Vapenvallen i Huskvarna är nybyggda och duger gott åt Husqvarna FF. Men de uppfyller inte kraven för lag som spelar i Superettan.

Nu måste den nyblivna superettanklubben begära dispens hos Svenska fotbollförbundet.

– Tillsammans med kommunen kommer vi att presentera lösningar som jag tror och hoppas att Svenska fotbollförbundet accepterar, säger Husqvarna FFs ordförande Stefan Axelsson till Jönköpingsnytt.

Husqvarna FF i superettan

–  Målet är att vi ska kunna spela hemmamatcherna på Vapenvallen med start redan i april.

Fotbollförbundets krav på fem duschar i respektive superettalags omklädningsrum tror han blir lätt att uppfylla genom att varje lag får disponera två rum vardera intill varandra.

– Då får vi plötsligt åtta duschar per lag och det är rentav bättre än vad Fotbollförbundet kräver.

Lång kravlista

Svenska fotbollförbundets kravlista för spel i Superettan innehållet totalt 54 punkter. En av de tyngsta handlar om planbelysning som idag saknas på Vapenvallen.

– Vi resonerar med kommunen om en permanent lösning men eftersom säsongen startar i april 2014 kan det bli svårt att hinna i tid, säger Stefan Axelsson.

Också kravet på minst 1000 sittplatser under tak är ett bekymmer eftersom Vapenvallen bara har femhundra skyddade sittplatser. Husqvarna FF hoppas kunna presentera sina förslag på lösningar inom kort men räknar också på dispenser för sådant som inte hinns med i tid.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husqvarna FF i superettan

Mer i ämnet