Skatteverksanställd misstänks ha lurat till sig miljoner

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på Skatteverket i Växjö har häktats, misstänkt för elva grova bedrägerier och ett försök till grovt bedrägeri. Mannen misstänks ha lurat till sig över 4 miljoner kronor från Skatteverket.

Ytterligare en tjänsteman på Skatteverket i Växjö är misstänkt, men släpptes på fri fot efter polisförhör.

– Det rör sig om ett väldigt förslaget och avancerat upplägg. Men utredarna har gjort en jättebra insats, säger kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption till SVT.

Skatteverksbedragaren

Över fyra miljoner ska säkras

Åklagaren utesluter inte det är fler inblandade och vill därför inte gå in på detaljer kring hur brottsligheten gått till. Av handlingar som lämnats in till tingsrätten framgår att de misstänkta bedrägerierna pågått sedan april i fjol och att det handlar om miljontals kronor som försvunnit. Växjö tingsrätt har beviljat åklagarens begäran om kvarstad på 4,4 miljoner kronor som ska säkras för att täcka Skatteverkets skadeståndsanspråk.

–Just nu är det viktigt att minimera skadorna och säkra så mycket som det bara går av de försvunna pengarna, säger Thomas Forsberg, kammaråklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skatteverksbedragaren

Mer i ämnet