Foto: Jennie Wahlgren/ SVT

Belöning för tips om fölets djurplågare

Uppdaterad
Publicerad

Många har engagerat sig i jakten på den eller de som misshandlade ett föl så illa att det fick avlivas.

På sociala medier utlöstes en proteststorm och nu utlyser flera personer belöning till den som kan ge tips om vem som plågat djuren i Stadsparken så illa att de fått avlivas.

I går hittades ett veckogammalt föl livlöst i hagen i Stadsparken i Jönköping. Fölet hade slagits så illa att det fick avlivas omedelbart.

Fölungen Tindra

Carina Nordell läste om misshandeln  och har startat ett upprop på Facebook för att få ihop 25 000 kr.

Far så illa

– Jag far så illa när jag läser att någon kan ge sig på ett värnlöst djurbarn, jag var tvungen att göra något, säger hon.

På bara några timmar fick hon ihop 7000 kr.

– Jag är förvånad över gensvaret, det är väldigt många som hört av sig.

– Pengar fungerar i sådana här lägen, säger hon.

Flera personer har också hört av sig till Jönköpings-Posten och även där pågår en privat insamling för att få fast djurplågaren.

Barnen sörjer

Barn har gjort en alldeles egen minnesplats för det lilla fölet. Där har de lämnat teckningar, blommor och ett mjukisdjur.

Någon har också skrivit en dikt:

”Tindra Vi fick aldrig lära känna dig. För våran värld du för tidigt fick lämna. Till den stora gröna äng som nu blivit din säng. Trapalanda, är nu ditt hem!”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fölungen Tindra

Mer i ämnet