Bilden på det lilla fölet togs under en utflykt i Stadsparken. Foto: tittarbild:Nikolai Beyerl

Provsvar efter Tindra otydligt

Uppdaterad
Publicerad

Första provsvaret efter obduktionen av hästfölet Tindra, som hittades död i stadsparken i Jönköping förra helgen, gav inga tydliga svar.

Nu har statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, analyserat hästfölet Tindra som hittades död i stadsparken i Jönköping förra helgen.

Det preliminära provsvaret efter obduktionen gav inga tydliga svar. Men det finns inga uppenbara tecken på att hästen har utsatts för yttre våld eller trauman.

Fölungen Tindra

Nu inväntar polisen det slutgiltiga svaret från SVA, vilket kan dröja någon månad, säger Johanna Buchalle på Jönköpingspolisen till SVT.

Det var förra måndagen man blev tvungen att avliva fölet Tindra i Stadsparken, efter vad man trodde var en misshandel nattetid.

Polisens utredningsarbete fortskrider och man har hållit förhör med bland annat djurskötaren och nu väntar förhör med veterinären.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fölungen Tindra

Mer i ämnet