Bilden på det lilla fölet togs under en utflykt i Stadsparken. Foto: tittarbild:Nikolai Beyerl

Tips och pengar strömmar in om hästmisshandeln

Uppdaterad
Publicerad

Insamlingen av pengar som ska ges till den som lämnar avgörande upplysningar om vem som misshandlade fölet Tindra i Jönköpings stadspark fortsätter.

Hästvännen Carina Nordell i Lekeryd startade insamlingen för att få ihop pengar till en belöningssumma tidigare i veckan. Fölet Tindra misshandlades så svårt att hon fick avlivas och det här har engagerat många.

Idag på fredagsmorgonen hade omkring 68.000 kronor satts in på insamlingens konto.

Fölungen Tindra

– Det finns de som skänkt upp till 10.000 kronor men de allra flesta, och dom är många, bidrar med 100 till 300 kronor, säger Carina Nordell.

Att polisens förundersökningsledare i Jönköpingsnytt tidigare i veckan avrådde från belöningar av det här slaget tycks inte ha påverkat bidragsgivarnas offervilja.

Carina Nordell är själv förvånad och nästan lite skrämd över det stora gensvaret. Därför ska hon ta kontakt med polisen för att få råd om hur hon ska hantera belöningen.

–Jag siktade på 25.000 kronor i belöning, mest för att ha som insamlingsmål. Nu när det rör sig om så stora summor är jag rädd att det kan bli hysteri och att tipsares sug efter pengar kan göra att det blir fel.

Men Carina Nordell håller fast vid att 25.000 kronor ska användas till belöning åt den som lämnar avgörande tips om vem eller vilka som är djurplågare. Resten av pengarna kommer att skänkas till djurskyddande ändamål.

Tipsen strömmar in

Om det är belöningen som haft verkan eller ej är oklart men polisens förundersökningsledare Johanna Buchalle bekräftar att det har kommit in en hel del tips om observationer från helgen då fölet Tindra misshandlades så svårt att hon senare fick avlivas.

– Vi bearbetar samtliga inkomna tips men så länge vi inte har fått resultatet av obduktionen av fölet och analyserna av spåren i hästhagen är det omöjligt att säga nåt om hur fölet skadades, säger Johanna Buchalle.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fölungen Tindra

Mer i ämnet