Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Här hittades kroppen – kan vara försvunne 17-åringen

Uppdaterad
Publicerad

En död man har hittats utanför Älmhult under måndagskvällen. Polisen utesluter inte att det kan vara den 17-åring som försvann från Älmhult den 29 december.

Det var en lokförare som strax efter klockan 21 på måndagskvällen ringde polisen och meddelade att han hade sett en död kropp på en åker när han passerade med sitt tåg strax utanför Älmhult. 

Identitet okänd

Identiteten på den döda mannen är ännu inte fastställd. Kroppen kan ha legat på åkern någon eller några dagar och polisen utesluter inte att den kan ha flyttats till platsen där kroppen hittades.

17-åring försvunnen i Älmhult

– En rättsläkare har varit på plats och kroppen är nu transporterad till Lund där en rättsmedicinsk obduktion ska göras för att fastställa dödsorsak och identitet, säger Stefan Karlsson kriminalkommissarie vid Kronobergspolisen.

SVT har pratat med närboende i området som säger att de inte sett någonting på åkern de senaste dagarna.

Koppling till människorov

Polisen kan inte utesluta att det är den 17-årige pojke som misstänks ha blivit utsatt för människorov i december i fjol.

Den särskilda utredningsgrupp som tillsattes i vintras för att leta efter 17-åringen som spårlöst försvann från bostaden i Älmhult den 29 december 2013, har nu kopplats in i utredningen kring den man som hittades död på måndagskvällen.

– Det pågår en brottsplatsundersökning och vi kan inte utesluta brott, säger kriminalkommissarie Stefan Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-åring försvunnen i Älmhult

Mer i ämnet