Här söker Missing People efter den försvunna 17-åringen. Bilden är från det tidigare eftersöket i år, den 7 januari. Foto: Annica Kling

Missing people hade önskat större eftersök

Uppdaterad
Publicerad

Missing people gjorde två eftersök i Älmhult, men hittade inte 17-åringen. ”Vi hade tyvärr för få personer i det andra eftersöket”, säger Annica Kling från Missing people.

– Anledningen till att vi inte letade i det området där kroppen hittades är att vi fokuserade på friluftsområdet Haganäs i Älmhult. Vid det första eftersöket var vi 153 personer, säger Annica Kling som är operativ chef för Missing people i Kronobergs län.

– Vid det andra eftersöket vara vi bara ett 20-tal personer, så vi hann inte så mycket vid det andra tillfället och dessutom var det snö. Hade vi varit fler då hade vi kunnat söka även i det här andra området, säger Annica Kling.

– Vi är jätteledsna för att han hittats avliden. Vi har ingen kritik mot polisens arbete. Polisen har verkligen gjort sitt bästa och satsat stort på den här utredningen i Älmhult, avslutar Annica Kling.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-åring försvunnen i Älmhult

Mer i ämnet