Dom i knarkhärva idag

Uppdaterad
Publicerad

I dag kommer Växjö tingsrätts dom i den stora narkotikahärva där ett par från Tingsrydstrakten misstänks ha använt kvinnans 15-årige son som knarkkurir.

Den är en omfattande narkotikahärva med förgreningar i Blekinge, Småland och Skåne som nu ska få sitt rättsliga efterspel. Åtalet inkluderade nio personer, misstänkta för handel med främst amfetamin.

Parets bostad i Tingsryd tros ha varit central för affärerna och paret misstänks även ha utnyttjat kvinnans 15-årige son som knarkkurir. I ett avlyssnat telefonsamtal hör man hur pojkens styvpappa frågar 15-åringen hur det känns att vara knarkkurir.

Knarkhärva i Syd

Kopplingar till Bandidos

Paret har medgett i flera fall att de innehaft och brukat narkotika men har nekat till samtliga fall av transport, förmedling och försäljning.  

Spaningsarbetet har pågått sedan i september och startade efter att polisen under slumpartade förhållanden i samband med en trafikolycka hittade 50 000 kronor i kontanter i en mans bil. Utredningen har gjort att polisen kunnat kartlägga ett nät av säljare och köpare i södra Sverige. En av personerna som knyts till härvan tros ha kopplingar till mc-klubben Bandidos.

Även pojkens biologiska pappa misstänks för delaktighet i härvan och tros ha transporterat narkotika från parets bostad i Tingsryd till en adress i Skåne.

Den 15-årige pojken har liksom ett yngre syskon omhändertagits enligt LVU.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkhärva i Syd

Mer i ämnet