Nils Posse här friades i tisdags från anklagelser om djuplågeri. Åklagaren tänker överklaga.

Dom mot Posse överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Den friande domen mot Nils Posse kommer att överklagas. Det har åklagaren Kjell Jannesson nu bestämt.

– Jag är inte särskilt nöjd och tänker överklaga. I vart fall beträffande vissa av djuren där jag hävdat djurplågeri, säger Kjell Jannesson till Smålandsposten.

Nils Posse, som tidigare var ordförande i kommunfullmäktige i Växjö, dömdes tidigare i veckan till dagsböter för att ha grävt ner döda djur i skogen. Samtidigt friades han från anklagelser om djurplågeri.

Åtalet mot Nils Posse (M)

Kjell Jannesson vill dock driva målet vidare till hovrätten och säger till Smålandsposten att han vill att hovrätten i vart fall ska döma Nils Posse för brott mot djurskyddslagen när det gäller händelserna som kommer att överklagas.

Jannesson säger också att han tycker att tingsrättens underkännande av nyckelvittnena, som tidigare arbetade på Nils Posses gård, är märkligt.

– Det är ändå två vittnen som egentligen är oberoende av varandra. De umgås inte och känner inte varandra mer än att båda har jobbat på gården, säger han till Smålandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtalet mot Nils Posse (M)

Mer i ämnet