Kalmar Länstrafik, KLT, uppger att bussexplosionen i Nybro beräknas påverka resenärer i Kalmar län hela veckan. Foto: SVT/arkiv

Efter bussexplosionen – resestörningar veckan ut

Uppdaterad
Publicerad

Region Kalmar län meddelar under måndagskvällen att störningarna efter att en biogasbuss exploderat i Nybro väntas pågå veckan ut.

Efter söndagens explosion i Nybro togs 50 minibussar ut trafik. Detta orsakade en stor påverkan på exempelvis närtrafik, färdtjänst och sjukresor skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Nu kommer KLT arbeta utefter en prioriteringsordning där sjukresor, dialyspatienter, akuta färdtjänstresor och skolskjuts till anpassad skolgång går först. Ett läge som är oförändrat under tisdagen.

Men risken finns att störningarna fortsätter veckan ut och dessutom väntas fler kommuner att påverkas.

”Kalmar länstrafik arbetar intensivt för att reda ut vad som har orsakat händelsen. Vi vill också tacka kunder, resenärer och trafikföretag för att de har varit behjälpliga i denna situation”, säger Mattias Ask, trafikdirektör på Kalmar länstrafik, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.