Elsa förlorar hästen Challe

Uppdaterad
Publicerad

Elsa Bertils i Habo mister sin älskade foderhäst Challe.

”Jag förstår inte hur dom kan göra så här” säger hon.

Elsa som själv lagt ett bud på hästen Challe trodde att hon bara hade en spekulant att slåss mot när anbudstiden till Kronofogdens exekutiva auktion gick ut i fredags. Då hade en visning hållts där Elsa själv tvingades visa hästen för en spekulant. Men Kronofogdens auktion var sluten så Elsa hade ingen möjlighet att bjuda över när en tredje person dök upp och la ett bud. Och i går efter beskedet var Elsa förtvivlad.

– Att sälja till en person som överhuvudtaget inte sett hästen känns inte seriöst. Vilken människa med hästkunskap skulle köpa en häst med Challes skadehistoria utan att först se honom, undrar Elsa Bertils.

Hästar dumpas hos fodervärdar

– Jag begriper inte hur Kronofogden resonerar. Dom struntar ju fullständigt i var han hamnar.

Står för kostnader

Challe kom till Elsa Bertils för över två år sedan efter att hon kommit överrens med den dåvarande ägaren om att vara fodervärd. Elsa bad om ett skriftligt avtal för en begränsad period, men ägaren gled hela tiden undan och efter en tid gick det inte att få tag i honom. Sedan dess har hon fått stå för alla kostnader för Challe. Hittils handlar det om över 50 000 kronor eftersom Challe skadades allvarligt i hagen på påskafton i år.

Elsa har också fäst sig vid hästen och hennes största önskan var att få behålla honom, men någon förtur till att köpa Challe ville inte kronofogden ge henne. I stället tvingas hon nu lämna hästen till en ny ägare utan att få någon som helst ersättning för alla pengar hon lagt ut.

– Kronofogden gjorde ju en utmätning av hästen men det är jag som har fått stå för alla kostnader också under den perioden. Det känns hemskt!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hästar dumpas hos fodervärdar

Mer i ämnet