Sprängdegen låg på ett släp som parkerades utanför Räddningstjänsten Foto: Privat

Ett kilo blind sprängdeg hittades i Älmhult

Uppdaterad
Publicerad

Vid 12-tiden på onsdagen kom en person till polisen i Älmhult med en uppseendeväckande last. Sex stavar med blind sprängdeg.

Mannen hade lagt sprängdegen på sitt släp och kört till polisen. Släpet parkerades utanför räddningstjänstens utryckningsparkering som snabbt spärrades av. Men enligt Håkan Helgesson på räddningstjänsten i Älmhult så var det aldrig någon fara eftersom det rör sig om blind sprängdeg.

– Det är blind sprängdeg. Man kan säga att det är vanlig modellera som försvaret använder vid övningar.

Polisen i Älmhult fick ta del av bilder som tagits på stavarna och efter att Nationella operativa avdelningen och Nationella bombskyddet granskat bilderna blåstes faran över.

– Sprängdegen upptäcktes i samband med att en före detta butikslokal städades ur och ärendet  är nu utagerat för vår del, säger Robert Loeffel, presschef för polisen i region Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.