Facebookpolisens inlägg om ”offerkofta-invandrare” försvaras

Uppdaterad
Publicerad

Facebook-polisen Scott Goodwin i Växjö har inte gått för långt när han skrev om ”offerkoftainvandrare” på sociala medier. Det menar polismyndigheten i ett svar till Justitieombudsmannen.

Polisen tillstår att det var olyckligt att den så kallade Facebookpolisen i Växjö/Alvesta, Scott Goodwin, använde formuleringen ”offerkofta-invandrare” i ett inlägg om rasism. Den kan missförstås. Men på det hela taget ser polisen inget fel med inlägget, enligt ett yttrande till justitieombudsmannen (JO). 

Det var tidigare i år som JO beslutade att utreda Goodwins Facebook-uppdatering efter en anmälan från en privatperson som menade att inlägget ökar motsättningar mellan människor.

Goodwin har tidigare kritiserats av justitieombudsmannen för att Facebookinlägg haft en raljerande ton och bristande saklighet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Facebookpolisen

Mer i ämnet