Foto: SVT

Fälls i hovrätten för Midgårdsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Göta hovrätt fastställer tingsrättens dom mot de båda männen som åtalades för mordet på en 34-årig man i Västervik.

Kalmar tingsrätt har tidigare dömt den misstänkte huvudmannen till livstids fängelse och utvisning för mordet på en 34-årig man i stadsdelen Midgård. Han dömdes även för att ha misshandlat och våldtagit en kvinna och för att ha ägnat sig åt människosmuggling. Den dömde överklagade beslutet till Göta hovrätt som nu alltså har fastställt domen.

Hans bror som tidigare varit medåtalad för mordet frias helt från alla misstankar, precis som i tingsrätten. Göta hovrätt ändrar dock den friande domen mot en kvinna som nu döms till villkorlig dom och samhällstjänst. Kvinnan fälls för för grovt organiserande av människosmuggling.

Mordet i Västervik

Sköt och misshandlade kropp

Det var i september 2014 som 34-årigen sköts ihjäl i Västervik. 34-åringen ska ha reagerat på den mordmisstänktes sätt att behandla en kvinna han smugglat till Sverige, och ska ha skrivit om detta på Internet. Något som ska ha gjort den fällde mannen så arg att han bestämde sig för att mörda honom. Efter mordet misshandlades kroppen så att den fick svåra skador i ansiktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Västervik

Mer i ämnet