Foto: Fredrik Weibull/SVT

Livat på motormässan i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 70.000 personer har besökt motormässan på Elmia i helgen. Och på lördagskvällen fanns cirka 2 000 fordon vid A6 – 1 200 fler än förra året.

Det har varit hårt tryck på trafiken i Jönköping i helgen, i samband med Skandinaviens största motormässan på Elmia. Drygt 70.000 personer har enligt polisen besökt mässan under påskhelgen.

– Det har varit god stämning och vi har lyckats förebygga bråk och oroligheter, säger Ann-Louise Kämpe, som är kommenderingschef på Jönköpingspolisen.

Motormässa i Jönköping

Många fler besökare i år

Att samlas på A6 och Solåsområdet på kvällarna efter att mässan har stängt, har blivit en tradition. I år hade runt 2 000 fordon samlats vid A6 på lördagskvällen. Det är 1 200 fler fordon än förra året.

– Det har varit mycket mer folk och fordon i rörelse än förra året, säger Ann-Louise Kämpe.

Hon tror att det beror på det fina vädret och att påsken ligger senare i år än den brukar. Förra året hade många sina vinterdäck kvar på fordonen.

Streetrace på E4:an

Det har förekommit flera försök till streetrace, bland annat fick polisen in samtal om streetrace på E4:an vid Hestra.

– Förutom en del mindre bråk och skadegörelser så har det varit en förhållandevis lugn helg, trafiken har flutit på bra, säger Ann-Louise Kämpe.

Sänkt hastighet upphört

Under fredagen och lördagen var hastigheten E4:an sänkt till 70 kilometer i timmen genom Jönköping. Under söndagen är det den vanliga hastigheten som gäller.

– Många åker hemåt under söndagen, men vi bedömer att det är utspritt över dagen, säger Ann-Louise Kämpe.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motormässa i Jönköping

Mer i ämnet