Särskilda insatser av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av det stora antalet tillresande mässbesökare genomför polisen särskilda insatser för att skapa ett tryggt och säkert påskfirande för alla Jönköpingsbor.

Mycket människor och mycket trafik. Påskhelgen i Jönköping innebär merarbete både ur trafik- och ordningssynpunk för polisen på grund av den traditionsenliga motormässan på Elmia. Ann-Louise Kämpe är polisens kommenderingschef.

– Vi kommer att arbeta för att motormässan och arrangemangen kring denna ska genomföras tryggt och säkert, säger hon. Vi vill ha en påsk helt fri från allvarliga olyckor.

Motormässa i Jönköping

Det är inte bara själva mässområdet som drar till sig mycket folk. Under mässan samlas motorintresserade även på andra ställen runt om i stan och det kan bli stora folksamlingar och på sina håll stökigt.

– Som vid många stora tillställningar ska polisen se till att ordningen hålls. Vi har planerat för det här länge och kommer att finnas på plats. Vi vet av erfarenhet att vår närvaro skapar trygghet och förhindrar brott, berättar Ann-Louise Kämpe.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motormässa i Jönköping

Mer i ämnet