Foto: arkivbild SVT

Förre landshövdingen har fått nytt jobb

Uppdaterad
Publicerad

Kalmars tidigare landshövding Stefan Carlsson har fått nya arbetsuppgifter. Han ska nu jobba med förslaget på ny regionsindelning av Sverige, enligt P4 Kalmar.

Stefan Carlssons anställning hos regeringen löper inte ut förrän 19 februari 2018, och nu är det klart vad han kommer att arbeta med fram tills dess.

Enligt P4 Kalmar är han sedan den 1 september anställd på Finansdepartementet, där den tidigare landshövdingen kommer att jobba med förslaget på ny indelning av regioner.

Carlsson kommer enligt kanalen jobba tillsammans med indelningskommittén, som har till uppdrag att lämna förslag på en ny läns- och landstingsindelning i Sverige, där Sverige ska delas in i sex stycken storregioner.

Stefan Carlsson fick avgå från posten som Kalmar läns landshövding i juli, sedan det avslöjats att han ringt ett stort antal sexsamtal från landshövdingeresidensets telefon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.