Historiskt möte för Växjö Lakers

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen är det premiär för Champions Hockey League där Växjö Lakers för första gången möter europeiskt motstånd.

Det är genom förra säsongens semifinalplats i svenska hockeyligan som Växjö Lakers nu ges möjlighet att spela i CHL – Champions Hockey League. Därmed skrivs ytterligare en milstolpe in i klubbens blott 17-åriga historia. I den europeiska ligan spelar sammanlagt 44 olika klubblag från länder som Finland, Tjeckien och Storbritannien.

– Det är första gången någonsin vi möter europeiskt motstånd i tävlingssammanhang. Det känns väldigt spännande att se vad vi står jämfört med dem, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Växjö Lakers i CHL

Klirr i kassan

Att Växjö Lakers nu förlänger säsongen med spel i en europaliga betyder också att fler matcher kommer att spelas på hemmaplan. Först väntar ett grundspel där fyra lag ingår i varje grupp, segraren i gruppen går vidare till slutspel. För Lakers del betyder det ett extra tillskott i kassan.

– Skulle vi gå hela vägen till final blir det garanterat ett positivt kassaflöde, men hur mycket pengar det handlar om efter tre omgångar i gruppspelet är svårt att säga, säger marknadschefen Jan-Olof Swanteson.

Historiskt

Under torsdagskvällen skrivs det hockeyhistoria i Växjö då den första omgången i CHL spelas. Växjö Lakers gästas av det tyska laget Adler Mannheim.

– Jag tror vi har goda chanser ute i Europa, men vi är medvetna om att det spelas riktigt bra hockey på fler ställen än i Sverige. Men jag hoppas att den bästa hockeyn spelas i Sverige och det är det vi ska slå fast nu, säger Henrik Evertsson.

Under fredagen tar HV71 emot det schweiziska laget Kloten Flyers, matchen sänds 20:00 i SVT24.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö Lakers i CHL

Mer i ämnet