Under onsdagen gjorde de regerande svenska mästarna Växjö Lakers premiär på isen i Vida Arena inför säsongen 2018/2019. Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Efter fjolårets finalförlust – Växjö Lakers redo för CHL

Uppdaterad
Publicerad

Växjö lakers tog SM-guld i SHL i våras. Men finalen i Champions hockey league, CHL, blev en snöplig förlust mot finska JYP.

 – Fjolåret är historia och vi som är kvar har goda minnen för vi gjorde mycket bra i den turneringen. Men vi avslutade förra året och startar nytt i år, säger Växjö lakers tränare Sam Hallam.

Lakers förlorade CHL-finalen på hemmaplan mot finska JYP. Målet med årets turnering är att ta sig vidare från gruppen där Lakers inleder med hemmamatch mot schweiziska Bern under torsdagen och österrikiska Salzburg på lördag. I gruppen ingår även brittiska Cardiff.

Även om Lakers tog sig till ända till final förra året startar de med en ödmjuk inställning.

Växjö Lakers i CHL

–  Vi måste börja med att spela första matchen i gruppspelet, vi får inte börja direkt i finalen. Det är en kanongrupp med tre lag och vi har både vunnit och förlorat mot samtliga i fjol. Det ger oss stor ödmjukhet och en tanke på hur tight det blir, säger Sam Hallam.

Flera nya spelare

Förutom Växjö Lakers spelar Skellefteå, Djurgården, Frölunda och Malmö i CHL. Svenska hockeyligan, SHL har premiär först om två veckor. Oavsett vilken turnering det gäller så har Sam Hallam nu en tid framför sig där det gäller att få ihop ett lag som är sammansvetsat, inte minst med tanke på nya spelare i klubben.

–  Jag tycker överlag att målvakt och backsidan varit bra, där har vi störst kontinuitet och det syns ganska tydligt i vårt sätt att agera. Nu har vi kommit en bra bit på vägen med våra forwards där vi har flest nya ansikten vilket också märks och där behöver vi jobba hårt för att komma dit vi vill vara, säger Sam Hallam.

Sugna på spel

Sam Hallam berättar att stämningen i laget är bra inför premiären i CHL på torsdagen.

– Vi har spelat fyra träningsmatcher och från dem kan vi plocka ur några russin ur kakan, men vi har inte satt ihop en hel match än som jag tycker haft det spelet vi vill ha. Men vi har haft en bra tid att lära känna varandra och försöka komma så nära varandra som möjligt, vi har en bit kvar men nu är vi redo att tävla, säger Sam Hallam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö Lakers i CHL

Mer i ämnet