Den finska spetshunden på bilden har inte med händelsen att göra. Foto: SVT

Hundbiten man klarade sig bra

Publicerad

Den man som bets i ansiktet av en hund i går i Virserum klarade sig utan allvarliga skador. Det uppger landstinget i Kalmar.

Händelsen inträffade vid elvatiden under söndagen i Virserum. En person larmade polisen och berättade att en man i 60-årsåldern blivit biten av en hund i ansiktet.

Under måndagsmorgonen uppger landstinget i Kalmar att mannen kunde lämna sjukhuset några timmar efter att han inkommit. Skadorna i ansiktet var inte allvarliga.

Hunden omhändertogs

Hunden var aggressiv och det ska ha varit svårt att närma sig då den ville bitas. Enligt polisen rörde det sig om en Spetshund och den stängdes tillfälligt inne i en lägenhet i väntan på omhändertagande.

Ägaren till hunden var inte på plats vid händelsen men har i efterhand meddelats om situationen.

– Hunden har omhändertagits av polisen. Det är just nu oklart vad som kommer att hända med den, säger Linda Pleym, pressinformatör hos polisen.

Fick sjukhusvård

Enligt polisen fanns det en hel del folk på plats i samband med attacken.

– Patrullen kunde prata med den bitne mannen, men det var inte läge att förhöra honom eftersom han skulle föras till sjukhuset i Västervik för sina skador, säger Linda Pleym.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.