Foto: Svt/polisen

Inget brott bakom Alis försvinnande

Uppdaterad
Publicerad

Ingen kommer att ställas till svars för att knappt tvåårige Ali försvann från sin förskola på Öxnehaga i onsdags. Inget brott har begåtts, är polisens bedömning.

Av ren rutin gjorde polis på plats en anmälan med brottsrubriceringen framkallande av fara för annan direkt efter att knappt tvåårige Ali hade återfunnits i jordhålan i ett buskage på förskolegården.

Under torsdagen konstaterade geotekniker att jordhålan som Ali ramlade ner i hade uppstått genom att stubben efter ett träd som fälldes på 70-talet nu har ruttnat och lämnat ett hålrum under markytan. Med det beskedet har polisens förundersökningsledare Hasse Johansson nu beslutat att inte inleda någon brottsutredning.

– Ingenting tyder på att Ali eller hans förskolekamrater har utsatts för fara avsiktligt eller genom någons försumlighet. Därför kan inte heller någon ställas till ansvar för det inträffade, säger Stefan Karlsson på Jönköpingspolisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ettåring försvann i slukhål

Mer i ämnet