Kim Nilsson. Foto: Bildbyrån

Kim Nilsson har slagit målrekord

Uppdaterad
Publicerad

FBC Kalmarsunds Kim Nilsson har nu gjort flest mål i det svenska herrlandslaget i innebandy genom alla tider. I matchen mot Tjeckien gjorde han sitt 81 mål och gick om Niklas Jihde.

– Det känns jättekul, så klart. Det är jätteroligt att gå om en sådan stor person som Niklas Jihde är. Han var en otroligt duktig innebandyspelare, jag fick äran att spela med honom i AIK. Det är häftigt, säger Kim Nilsson via ett pressmeddelande från Svenska innebandyförbundet.

Inför gruppfinalen i VM mot Tjeckien hade Kim Nilsson tangerat Niklas Jihde rekord på antal mål i herrlandslaget. Då stod han på 80 stycken. Och i den sista gruppspelsmatchen i VM i Riga kom också rekordmålet. Nilsson sprang sig fri och satte 4-1-målet i den första perioden. Där och då slog han målrekordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.