Monica Widnemark (S) och affisch för pjäsen Glasjesus. Foto: SVT

Kommunalråd besviken på parodi i Glasjesus

Uppdaterad
Publicerad

Pjäsen Glasjesus går för långt i sin parodi på Lessebos kommunalråd Monica Widnemark (S). Det tycker Monica Widnemark själv.

Det har stormat kring teaterföreställningen Glasjesus. Föreställningen flyttades från Kosta Folkets hus till Åfors innan premiären, bland annat eftersom styrelsen för Folkets hus tyckte det var olämpligt att uppföra den i Kosta.

Efter att den gått ett par veckor med fullsatt publik har den nu skapat politiska reaktioner.

Pjäs om Torsten Jansson upprör

Kommunalrådet i Lessebo, Monica Widnemark (S) tycker att föreställning passerat anständighetens gräns utifrån hur hon framställs i pjäsen.

– Det framstår som om Torsten Jansson och jag skulle ha haft ett förhållande. Det har vi inte haft. Där tycker jag att de gick alldeles för långt, säger hon.

Tycker du inte att man ska kunna driva med politiker?

– Jo, det är klart att man ska kunna göra det. Men inte på det här sättet.

– Jag tror att det är avundsjuka från Kalmar län som ligger bakom alltihop. Avundsjuka att vi fick outleten och alla satsningar. Vi har fått 150-160 nya arbetstillfällen, säger Monica Widnemark.

Hon har inte för avsikt att agera gentemot pjäsförfattaren eller föreställningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pjäs om Torsten Jansson upprör

Mer i ämnet