Kulturhusföreningen: Mygel bakom Tändsticksförsäljningen

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Kulturhuset i Jönköping kritiserar, som väntat, tekniska nämndens beslut att gå vidare med försäljningen av Tändsticksområdet till privata fastighetsbolaget Brandtornet.

– In i det sista gör Moderaterna allt de kan för att hinna privatisera Tändsticksområdet före valet, skriver Kulturhusföreningens Sebastian Dahlander i ett pressmeddelande.

Uttalandet görs dagen efter att Tekniska nämnden med sju röster för och sex emot beslutade att gå vidare med planerna på att sälja Tändsticksområdet till privata fastighetsföretaget Brandtornet. Företaget vill enligt egen utsago vitalisera området genom att bygga bostäder där.

Kulturhuset i Jönköping

”Märkligt beslut”

Enligt Sebastian Dahlander är Tekniska nämndens beslut märkligt med tanke på att två utredningar som kommunen låtit göra har föreslagit att kommunen ska behålla Tändsticksområdet och istället satsa på de verksamheter som redan finns där.

Det faktum att fastighetsbolaget Brandtornet ägs av moderata före detta kommunalrådet Lennart Nilforssen visar enligt Sebastian Dahlander att moderaternas främsta syfte är att ”mygla bort Tändsticksområdet till en gammal partikamrat”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturhuset i Jönköping

Mer i ämnet