Foto: TT/ Cleis Nordfjell

Läkaren fick lyxvilla – nu tvingas han till rätten

Uppdaterad
Publicerad

Det omskrivna ärendet med läkaren som fick en lyxvilla av en äldre kvinna i Kalmar blir nu en rättssak.

SVT nyheter Småland har tidigare berättat om ärendet där en läkare som är aktiv i Kalmar flyttade in hos en äldre sjuk kvinna 2013, och hur han 2015 fick kvinnans hus, värderat till 15 miljoner kronor, som gåva.

Släktingar till kvinnan var misstänksamma redan när mannen flyttade in i huset. I januari stämde kvinnan också mannen via sina släktingar och hävdade att gåvan var ogiltig då hon var i beroendeställning till honom.

Läkare fick lyxvilla

Vill ha tillbaka hus och pengar

Släktingarna och kvinnans gode man vill att huset ska återgå i kvinnans ägo och att läkaren dessutom ska betala tillbaka miljonbelopp som de menar att han lurat kvinnan på.

Nu har Kalmar tingsrätt satt ett datum. Den första juni kommer parterna att mötas för förhandlingar.

Läkaren nekar

Läkaren, som fortfarande bor kvar i villan, har i ett uttalande sagt att han inte utnyttjat sin ställning som läkare för att lura en sjuk gammal kvinna. Han säger att deras vänskap var djup och intensiv och alla som känner henne vet att hon var vid sina sinnens fulla bruk under den aktuella tiden. Därför menar läkaren att det inte finns grund för att förklara gåvobrevet som ogiltligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkare fick lyxvilla

Mer i ämnet