Foto: Bildbyrån

Supporterklubben dementerar inblandning

Uppdaterad
Publicerad

På sin webb säger Lakers Lakejer att man inte framfört några krav, men att man inte kan ta ansvar för enskilda grupperingars agerande.

Det var på måndagen som nyheten kom att Elisabeth Anderberg har begärt att få sluta som media- och eventansvarig på Växjö Lakers.

Enligt supporterklubben Lakers Lakejer har det i olika medier förekommit kommentarer om att Lakers Lakejer har ett finger med i spelet, något man nu dementerar.

Hot mot Lakers presschef

Klubben skriver på sin webb att de i första hand jobbat på ett sätt där man varit lyhörd för vad medlemmarna har för inställning i aktuella frågorna.

– Efter det har vi vid båda dessa situationer haft konstruktiva möten med VLH, där vi helt enkelt diskuterat hur vi går vidare och hur vårt samarbete och förståelse för varandra ska förbättras, skriver lakers Lakejer.

Intern fråga för VLH

– Vi har inte någon gång över huvud taget på något sätt jobbat för eller framfört krav eller dylikt på att Elisabeth Anderberg eller någon annan ska avgå. Vår hållning är att det är något som VLH får sköta internt. Inga banderoller eller liknande som på olika sätt och platser visats upp med krav på att någon ska avgå är godkänt av Lakers Lakejer, skriver supporterklubben.

Lakers Lakejer understryker att man inte kan ta ansvar för enskilda personer eller grupperingar men att klubben inte står bakom något sådant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hot mot Lakers presschef

Mer i ämnet