Växjö Lakers före detta PR-chef Elisabeth Anderberg hamnade i konflikt med supportrarna. Här syns en banderoll med texten ”Avgå” under en Lakersmatch i Växjö. Foto: SVT / Peter Magnusson

Tre Lakerssupportrar avstängda

Uppdaterad
Publicerad

Tre supportrar har stängts av efter deras agerande under en Lakers-match i januari.

– Tre Växjösupportrar har fått en arrangörsavstängning. De är misstänkta för ordningsstörning på läktaren i första perioden, säger Växjö Lakers säkerhetschef Lasse Jonsson Rydmark till Smålandsposten.

Totalt ska nio personer ha avvisats från SHL-matchen mellan HV 71 och Växjö Lakers den femte januari i Kinnarps Arena i Jönköping. Bakgrunden ska vara en delvis tumultartad stämning på läktaren, och att några supportrar höll upp en banderoll med texten ”Avgå Anderberg”. När arrangören i samband med matchstart upptäckte banderollen, riktad mot dåvarande PR-chefen Elisabeth Anderberg, beslutade man att den var olämplig.

Hot mot Lakers presschef

De tre supportrar som nu är avstängda ska ha vägrat att ta ned bandrollen och i den första periodpausen ingrep därför ordningsvakter. Personerna är också, enligt uppgift till Smålandsposten, polisanmälda för våldsamt motstånd mot ordningsvakter i samband med att de skulle avvisas från arenan.

– De är avstängda i 14 dagar och under den tiden har de chansen att överklaga avstängningen. Därefter faller domen och då går vi efter SHL:s regelverk när vi tittar på vad som hänt, säger Lasse Jonsson Rydmark till Smålandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hot mot Lakers presschef

Mer i ämnet