Två män sågs springa från platsen efter rånet. Foto: Carl Carlert

Rånoffer fick stora kroppspulsådern avskuren

Uppdaterad
Publicerad

En 56-årig man skadades allvarligt när han knivskars i Alvesta på onsdagskvällen. I samband med överfallet blev mannen av med dagskassan för sin näringsverksamhet.

Mannen, som var på väg hem efter jobbet med dagskassan, rånades av två maskerade män strax innan han skulle gå in i sin bostad.

– Han har skurits upprepade gånger med kniv. Bland annat skars stora kroppspulsådern av. Hade han inte fått vård hade han inte klarat det, säger polisens inre befäl John Nilsson.

Mannen har förhörts under natten men förhöret får troligen göras om. Mannen är chockad efter överfallet. Enligt polisen har han vissa signalementsuppgifter. Polisen kommenterar inte dessa.

Vittnen har sett två män springa från platsen och polisen har bland annat skickat ut en hundpatrull för att söka efter gärningsmännen. Patruller knackar också dörr i fastigheten intill brottsplatsen.

Händelsen var först rubricerad som grov misshandel ändrades sedan till försök till mord.

– Gärningsmännen var fokuserade på pengarna. Kanske ändras rubriceringen till grovt rån, säger polisen John Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.