Mannen hittades vid friluftsanläggningen Öxnegården. Foto: Lennart Broman

Man skjuten i Öxnehaga

Uppdaterad
Publicerad

En ung man vårdas på länssjukhuset Ryhov efter att ha blivit skjuten i stadsdelen Öxnehaga i Huskvarna på torsdagskvällen.

Tillståndet var under fredagseftermiddagen stabilt men fortsatt allvarligt för den yngre man som på torsdagskvällen hittades skottskadad och svårt blödande i närheten av friluftsanläggningen Öxnegården i Huskvarna. Skottlossningen hördes av flera personer och under kvällen greps och anhölls en 16-årig man som skäligen misstänkt för mordförsök.

Knapphändig information

Bo Gunnarsson, vakthavande polisbefäl i Jönköpings län, vill inte annat än i allmänna ordalag gå in på varför pojken är misstänkt. Han vill heller inte berätta hur många skott som kan ha avlossats och vilket slags vapen som förmodas ha använts vid det som polisen rubricerar som mordförsök. Det är även locket på när det gäller eventuella fynd efter den tekniska undersökningen av området i Öxnehaga sydväst om Huskvarna, där den skottskadade hittades utomhus strax före klockan åtta på torsdagskvällen.

Mordförsök på Öxnehaga

Eftersom det ska handla om två personer som kände varandra men som hamnat i konflikt behöver Öxnehagaborna, enligt polisen, inte känna sig otrygga.  

Polisen känner till männen sedan tidigare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på Öxnehaga

Mer i ämnet