Aldrig tidigare har det varit så mycket fågelbajs på läktarplats som i år vid Guldfågeln arena i Kalmar. Foto: Pontus Wennesjö

Rekordmycket fågelbajs vid Guldfågeln arena

Uppdaterad
Publicerad

Stolar, bord, räcken och trappor vid Guldfågeln arena i Kalmar är täckta av fågelbajs. Aldrig tidigare har det varit så mycket skit som i år.

Enligt P4 Kalmar så har problemet med fåglar och deras avföring varit ett problem sedan arenan invigdes under 2011.

– I år är det nog värre än någonsin, det är inte roligt att sitta i sådant här men vi gör så gott vi kan, säger Torbjörn Krafft som sanerar arenan.

Försök med få bort fåglarnas boplatser på takbalkarna har hittills inte lyckats. Nu har fotbollsklubben istället satt upp små lådor som ska ge ifrån sig smällande ljud för att skrämma bort fåglarna.

Med drygt en månad kvar till den allsvenska premiären rengörs nu hela läktaren med hjälp av en högtryckstvätt för att få bort den ogästvänliga skiten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.