Foto: TT

Nybro utsedd till årets idrottskommun

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen blev det klart att Nybro kommun kommer att få ta emot utmärkelsen Årets idrottskommun i Småland 2016.

Rickard Strandberg är distriktsidrottschef på Smålandsidrotten och han är nöjd med utmärkelsen årets idrottskommun gick till Nybro. Kommunen har jobbat med frågor rörande idrott och friluftsliv under en längre tid.

– Vi tycker att dem har kämpat med sin utveckling och med att stötta idrottslivet. Kommunens arbete med att stötta både föreningar och privatpersoner har blivit bra. Det känns jätteroligt att de får en sådan utmärkelse och det är ett gott exempel.

Ishall och simhall har renoverats.

Nybro har satsat mycket på kommunens anläggningar där friluftsområdet Svartbäcksmåla har rustats upp med många möjligheter för bland annat spontanidrottande. Både ishallen och simhallen har setts över, samt att arenan har fått konstgräsmatta. Kommunens sport och fritidschef Liselott Lindkvist känner sig glad i dag när hon får veta att kommunen har fått pris.

–  Jag blir både stolt och glad när jag tänker på våra eldsjälar vi har i våra föreningar i hela kommunen säger Liselott Lindkvist.

Kommunen fick ta emot utmärkelsen på måndagskvällen i samband med att kommunfullmäktige sammanträder.

SM i draghund 

– Det är ett 50-tal föreningar inom kommunen som vi har samarbetat med. Folkhälsa och idrottsskola är några av de verksamheterna. Det har även anordnats SM i draghund. Det har också anställts en konsulent som ytterligare ska utveckla och ge stöd åt föreningslivet, säger Liselott Lindkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.