Polis får kritik för Facebook-inlägg

Uppdaterad
Publicerad

Kronobergspolisen får kritik av justitieombudsmannen (JO) för att ha skrivit statusinlägg på Facebook med en raljerande ton. Enligt JO är inläggen mindre lämpliga för den som företräder polisen.

För polisen Scott Goodwin, som är en av de mest aktiva på Kronobergspolisens facebooksida kommer beslutet som en lättnad.

– De har ju utrett det här i ett år, så jag är glad att beslutet äntligen har kommit. Det är egentligen ingen kritik, utan ganska lätta synpunkter så det blir inga påföljder, säger han.

Inläggen anmäldes av två juridikstudenter som hade hoppats på ett principuttalande om vad poliser får skriva på Facebook, rapporterar P4 Kronoberg.

– Vi utvecklar oss alltid på Facebook, så det är klart vi tar det här på allvar. Men jag kommer fortsätta skriva med samma humoristiska ton om polisens arbetsdagar, säger Scott Goodwin.

I beslutet konstateras att regelverket för polisen i sociala medier är tillräckligt, om det följs fullt ut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.