arkivbild

Rånare gripen efter att låst in sig på toalett

Uppdaterad
Publicerad

Misstänkt rånare greps på måndagskvällen efter att ha låst in sig på en toalett i Affärshuset Tegnér i centrala Växjö.

En 25-årig man är misstänkt för att ha misshandlat och rånat tre personer, det skriver Smålandsposten

Enligt tidningen ska han under söndagskvällen först ha utsatt en 40-årig man för oprovocerad misshandel i närheten av Vattentorget vid Växjösjön. Sedan ska han utsatt en yngre man för rånförsök och slutligen ska ha en kort stund senare slagit en man utanför entrén till Växjö lasarett.

Startade brandlarm

Det var strax innan klockan fem på måndagskvällen som brandlarmet på Affärshuset Tegnér i Växjö gick igång. Hela gallerian fick utrymmas. När polisen kom till platsen hade den misstänkta mannen låst in sig på toaletten.

– Han kunde gripas på plats. Ganska snabbt stod det klart för oss att det var samma man som misstänks för misshandeln och rånförsöket på Vattentorget under söndagskvällen, säger Emir Bajric, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö till tidningen Smålandsposten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.