Ännu har Gustav Fridolin inte hunnit byta till olikfärgade strumpor. Foto: TT/SvD/Tomas Oneborg/SVT

Ministern hänger på Natheas initiativ

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Fridolin och hela hans stab kommer också att ha olikfärgade strumpor på sig 20 mars.

Varför hakar du på tioåriga Natheas initiativ?

– Jag såg det här på Facebook genom att min gamla fritidsfröken hemma i Vittsjö bjöd in mig. Jag tyckte att det var helt fantastiskt. Nathea gör detta för sin storasyster men också för att visa att det är ok att vara annorluda, säger Gustav Fridolin till SVT.

Rocka Sockorna

Vilken skillnad gör det?

– Det här ju en manifestation och manifestationer ändrar beteenden en viss dag och skapar diskussioner som i sin tur gör skillnad, säger Gustav Fridolin.

– När vi börjar fundera över hur vi hanterar annorlundaskap så kan vi förändra.  Brister i jämställdhet och acceptans för olikheter leder till att alla elever inte får de resultat och det stöd och den skolmiljö som de har rätt till.

Hur många av personalen på skoldepartementet kommer att hänga på det här?

– Det har varit en god uppslutning och jag hoppas åtminstone den politiska staben kommer att bära olikfärgade sockar den där dagen för att uppmärksamma Downs syndrom som är ett av alla sätt som man kan vara annorlunda på, säger Gustav Fridolin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rocka Sockorna

Mer i ämnet