Sista dagen i rätten för mord i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen inleddes slutpläderingarna i målet om mordet och mordförsöket i Nässjö. En av huvudfrågorna är om den mordåtalade ska åtalas för ytterligare ett mord.

Två män, 31 och 22, år gamla, står åtalade för inblandning i mordet i Nässjö i februari förra året. En 61-årig man sköts då till döds i sitt hem och hans hustru blev också skjuten i huvudet och i en hand.

Hustrun avled för några veckor sedan. Och därmed har frågan väckts om den 31-årige mannen ska åtalas för ytterligare ett mord i stället för mordförsök på kvinnan. Åklagaren har låtit rättsläkare göra en separat utredning kring kvinnans död.

Mordet i Nässjö

Göteborgs tingsrätt

Rättegången om mordet och mordförsöket hålls i Göteborgs tingsrätt och tanken var att den skulle bli klar idag. Men det kommer att bli ytterligare en förhandlingsdag, på måndag. Nya förhör har tillkommit och rättegången har därmed försenats.

Åklagaren inledde sin slutplädering med anklagelserna mot 22-åringen som åtalats för skyddande av brottsling.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Nässjö

Mer i ämnet