En privatperson har polisanmält socialförvaltningen i Tingsryd kommun efter 94-årige Henning glömdes utomhus efter ett fall och senare avled. Foto: SVT

Socialförvaltningen polisanmäls för Hennings död

Uppdaterad
Publicerad

Socialförvaltningen i Tingsryds kommun polisanmäls för vållande till annans död efter händelsen där 94-årige Henning Håkansson glömdes utomhus och senare avled. Anmälan kommer från en privatperson.

En privatperson har via mejl polisanmält sociaförvaltningen i Tingryds kommun för vållande till annans död. Anmälan gäller händelsen där 94-årige Henning avled efter att ha ramlat utomhus och sedan glömts bort av hemtjänsten, som SVT Nyheter Småland tidigare rapporterat om.

– Personen anmäler socialförvaltningen och menar att de ligger bakom den äldre mannens död. Men anmälaren vet inte vem mannen är eller när det skedde, utan det verkar som om man har läst det någonstans, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen Region Syd.

Socialförvaltningen i Tingsryds kommun har sedan tidigare lex Sarah-anmält sig själva och har ett möte om händelsen under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

94-årige Henning glömdes bort

Mer i ämnet